SDH

Provodovice

Kalendář

Články

Dnes 21:06 - Berlín

Německá policie podle magazínu zadala v letech 2014 a 2015 do systému čísla 4000 pasů bez vyplněných údajů, kterých se zmocnilo hnutí Islámský stát a bylo tedy pravděpodobné, že budou vyplněny falešnými údaji.

Na tyto pasy následně přicestovali do Řecka dva teroristé. Řekové ale čísla jejich cestovních dokladů v systému neověřili a nechali je pokračovat v cestě do Francie. Podle informací, které se objevily po útoku, přišli přes Řecko dva útočníci, pasy byly na jméno Ahmad al-Muhammad a Muhammadem al-Muhammadem.

Der Spiegel informoval ještě o dalším případu muže, který je rovněž považován za příslušníka IS. Jeho pas řecké úřady v systému zkontrolovaly a kvůli nesrovnalostem ho zadržely. Muž byl ale brzy propuštěn s podmínkou, že musí zemi do 30 dní opustit. Následně ho v Salcburku zadržela rakouská policie. [celá zpráva]

Podrobnosti o muži zadrženém v Rakousku nejsou k dispozici. Agentura APA se v této souvislosti dotázala ministerstva vnitra, zda oním zadrženým je jeden z dvou údajných příslušníků IS, které policie v polovině prosince dopadla v Salcburku.

Ministerstvo to ale odmítlo potvrdit s tím, že záležitosti tohoto případu podléhají utajení.

Vyhledávání